Lezingenaanbod

Voor het boeken van een lezing hebt u de keuze uit de volgende mogelijkheden:

De algemene presentatie
Geschikt voor een algemeen publiek. Aan de hand van herkenbare foto’s, video’s en situaties is er interactie met het publiek en worden minder bekende maar algemene aspecten van het weer behandeld. Thema’s daarvoor zij bij voorbeeld buienradar, weersatellieten of onweer. Maar ook luchtiger onderwerpen komen aan de orde, zoals weerspreuken en de gevoelstemperatuur.

Buienradar en weersatelliet komen vrijwel dagelijks langs bij het tv-weerbericht en zijn ook op uw computer of smartphone geen onbekende. Maar wat weten we daar eigenlijk van? Wat is nou eigenlijk de gevoelstemperatuur? En is het in Noord-Nederland werkelijk meestal kouder dan elders? Allemaal zaken die in deze lezing aan de orde komen.

Afhankelijk van het seizoen komen ook onderwerpen aan de orde die seizoensgebonden zijn. Zo is iedere presentatie tevens aan de actualiteit aangepast.

Presentatie Nederland en de klimaatverandering
Er is veel te doen over de verandering van het klimaat. Dát het klimaat anders wordt, ervaren we de laatste jaren telkens weer. Maar is dat alleen te wijten aan de activiteiten van de mens? Er zijn immers in de geschiedenis altijd wel warmere en koudere periodes geweest?

Wereldwijd hebben wetenschappers zich over het klimaat gebogen en voor Nederland heeft het KNMI daarvoor de mogelijke gevolgen opgesteld. Voor insiders duidelijk, maar voor veel anderen vaak niet. In deze presentatie worden deze gevolgen begrijpelijk en helder gemaakt, met voorbeelden uit de recente weergeschiedenis. 

Deze presentatie focust op Nederland, maar het veranderende klimaat houdt niet op bij onze landsgrenzen. Daarom wordt in deze lezing niet alleen ingegaan op zaken die ons land betreffen, maar ook op wereldwijde effecten van de klimaatverandering.


Presentatie naar uw keuze samengesteld
Wellicht hebt u speciale wensen of gerichte belangstelling voor een bepaald aspect van het weer? Of u hebt een bepaalde hobby waarbij het weer een rol speelt? U bent bij voorbeeld molenaar, duivenhouder, zeiler of volkstuinder? Dan geeft u uw wensen op en u krijgt een op maat gesneden lezing!